De omgeving

Kamperland was van origine een landbouwdorp, maar heeft zich nu ook ontwikkeld tot een ideale verblijfplaats voor watersporters en strandgenieters. Veel bungalowparken en campings bieden een uitstekende accommodatie voor de veeleisende vakantieganger. De Kamperlandse duinen zijn een fantastisch mooi wandelgebied en het brede Noordzeestrand ligt aan een van de schoonste zeekusten van Nederland. In en aan het nabijgelegen Veerse Meer kan men uitstekend zwemmen, zonnen, zeilen en surfen, echter zonder de invloed van eb en vloed.

Op 5 minuten rijden van Kamperland ligt de wereldberoemde Oosterschelde stormvloedkering, die bij een storm met hoge waterstand gesloten wordt en zo het Zeeuwse achterland voor een overstroming moet behoeden. Een bezoek aan deze spectaculaire waterkering is bijna verplichte kost en voor een boeiende uitleg over de Deltawerken is het nabijgelegen waterland Neeltje Jans de moeite van een bezoek waard. Voor kinderen is het waterpark helemaal een feest: in het zeehondenbassin kunnen ze de aandoenlijke dieren van heel dichtbij bekijken. De waterglijbaan, een waterspeelplaats en het walvispaviljoen zijn maar een paar voorbeelden, waarmee de jeugd zich kostelijk kan amuseren. Een van de laatste aanwinsten is een orkaanmachine, waarin men een storm met windkracht 12 kan meemaken.

Een bijzondere activiteit in Kamperland is het brouwen van bier. Bierbrouwerij Emelisse is de enige brouwerij op Noord-Beveland (in Zeeland?) en hier wordt dubbel abdijbier en witbier voor de fijnproever gebrouwen. Bij het brouwproces wordt mout gebruikt, gemaakt van Noord-Bevelandse brouwgerst. In het opvallende gebouw, met een schoorsteen lijkt het veel op een stoomgemaal, is tevens het grand-café Emelisse gevestigd. Hier kan men deze bieren proeven en een uitstekende maaltijd consumeren.

In tegenstelling tot de andere dorpen op Noord-Beveland is bij de opbouw van Kamperland allerminst sprake geweest van een planmatige opzet. Vanuit de centraal gelegen Veerweg werd het dorp aan beide kanten uitgebouwd en mist daardoor de rechthoekige structuur, die zo kenmerkend is voor de andere dorpen op Noord-Beveland. De jaarlijkse zomermarkt in de veerweg trekt altijd veel bezoekers. Hier ziet men veel ambachtelijk beroepen en producten en kan men ook Zeeuwse klederdrachten bewonderen.

In de directe omgeving van Kamperland is veel natuur en bezienswaardigheden die per fiets uitstekend bezichtigd kunnen worden. Ook zijn er onderweg volop mogelijkheden om even uit te rusten en een hapje of een drankje te nuttigen.


In de buurt

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Een bezoek aan de struisvogelboerderij is een ervaring op zich. Informatieve rondleidingen, een gezellige tearoom en er is winkel met alle soorten struisvogelproducten.

Speelboerderij 't Klok'Uus
Speelplezier voor kinderen van 2 t/m 12 jaar op zuid-Beveland in het mooie dorpje 's-Heer Arendskerke vlak bij Goes.

Museum De Schotse Huizen
Het museum is gevestigd in twee laat-gotische panden: 'Het Lammetje' en 'De Struys'. De verzamelingen bevatten meubelen, volkskunst, porselein en streekdrachten.

Rondvaart Middelburg
Je vaart door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden.

Utropia
Laat je verrassen door de prachtige overdekte vogeltuin met een weelde aan tropische planten die het meer dan waard zijn eens van dichtbij te bekijken.

Zeeuws Maritiem MuZEEum
Je vindt het muZEEum in Vlissingen, het maritieme bolwerk van Zeeland, met zijn boulevards, havens en scheepsbouw.

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg
Het museum organiseert voor- en najaarstentoonstellingen over het leven en werk van de Domburgse Kunstenaarskolonie en de wisselwerking tussen de kunstenaars (1900 - 1930) en hedendaagse Zeeuwse kunstenaars.

Het Fruitteeltmuseum
Een ontdekkingsreis door de geschiedenis van fruit en fruitteelt.

Historisch Museum De Bevelanden
Het Historisch Museum De Bevelanden wordt via een Gemeenschappelijke Regeling in stand gehouden door vier Bevelandse gemeenten. We hebben een nieuwe verhaallijn gemaakt en hopen deze in het vernieuwde museum te presenteren.

Reptielenzoo Iguana
Eind jaren zeventig werden er in twee woningen in Vlissingen vooral afgedankte reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren opgevangen. Dat was de start voor wat nu Reptielenzoo Iguana is geworden en ruim 4000 m2 beslaat.

Miniatuur Walcheren
Miniatuur Walcheren "Klein Zeeland, Groot Speelland". Wie al het moois van Walcheren in 1 dag wil zien moet een bezoekje brengen aan Miniatuur Walcheren.

Het Arsenaal Vlissingen
Met het hele gezin naar de haaien, ternauwernood ontsnappen aan piraten, schipbreuk lijden met een echt piratenschip, roggen aaien, dwalen over het papegaaieneiland en oog in oog staan met echte haaien en ontelbare felgekleurde tropische vissen. Beleef het avontuur bij Het Arsenaal!

Huifwagentochten Koetserij Het Gareel
Er op uit voor jong en oud! Per huifwagen, getrokken door een prachtig tweespan paarden, kun je genieten van de schouwse bossen, duinen, polders en gezellige dorpskernen.

Ecoscope
De beste omschrijving van het Ecoscope is een activiteitencentrum over natuur en milieu. Op een leuke manier wordt de bezoeker bewust gemaakt van de mogelijkheden die de natuur en het milieu ons te bieden heeft.

Watersnoodmuseum
In dit museum vindt je een overzicht van de gebeurtenissen voor, tijdens en na de watersnoodramp.

Deltapark Neeltje Jans
Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken.

bron : uitjes.nl